Kategorier
Uncategorized

Snø fra hele Oslo til Huk

I mange dager har lastebiler kjørt gjennom Bygdøy med snø fra hele byen. Og dumpet det på parkeringsplassen på Huk. Etter at «eplehagen» ble full har de begynt på den store plassen.

I følge Bymiljøetaten skal det ikke bli liggende der. De har nemlig ikke tillatelse til å bruke plassen til snødeponi. Midlertidig deponi er visstnok tillatt Det skal videre til «Terje» snølekteren i Oslo havn. Men det betyr jo dobbelt så mye lastebilkjøring.

Espen Gjørv leder i Bygdø Vel, antyder at det mest miljøvennlige ville være å la det ligg der og smelte. «For da blir det filtrert gjennom jorden før det havner i sjøen – det beste filteret som finnes».

Men det er rimeligvis mange som stusser på at kjører snø fra hele byen til Bygdøy, men ikke fjerner snøen fra Bygdøys gater og spesielt fortau.

Av Hans Magnus Borge

Webredaktør